BordjeVol geeft mantelzorgers spelenderwijs inzicht in hun energievreters en -gevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. 

BordjeVol bestaat uit een doosje speelkaarten en een set werkbladen. De sets worden aan mantelzorgers ter beschikking gesteld door een (zorg- of welzijns)organisatie.De mantelzorger doorloopt de methode meestal samen met een professional of vrijwilliger. Dit kan ook zelfstandig. De mantelzorger vult de werkbladen in en mag deze dus houden. De speelkaarten zijn eigendom van de betreffende organisatie.

De speelkaarten maken de draaglast (soms pijnlijk) duidelijk en concreet. Ook wat er niet meer lukt: nu, binnenkort en straks. En dat moment komt sneller dichterbij dan je dacht.Wat kan er van het bordje af? Welke vrienden, bekenden of buurtgenoten kunnen daarbij helpen? Een persoonlijk actieplan helpt om de eerste stappen te zetten.

"In ons land zijn circa 4,4 miljoen mantelzorgers die de handen uit de mouwen steken voor hun naaste of geliefde. Dat is mooi, maar soms ook zwaar werk. Daarom moeten we mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteunen. BordjeVol is daarbij een mooi instrument."

Hugo de Jonge, vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Heb je interesse in BordjeVol of de mogelijkheden voor jouw organisatie en wil je meer weten? 

Naar de site